Ps cash logo full colour rgb 4b27e345bd6cb5858aa5e45b4311ffe7

Új fizetési szolgáltatónk: paysafecash! Innováció a készpénzes utánvét területén

Tisztelt Ügyfeleink!

Örörmmel tájékoztatjuk Önöket, hogy novembertől új, a hagyományos rendszerektől merőben eltérő fizetési megoldással bővült a BIG FISH Payment Gateway, melyet szeretnénk a figyelmébe ajánlani. A Paysafecash a készpénzes fizetés és a hagyományos bel-és külföldi készpénzes utánvét problémáira ad új, az eddigiektől merőben eltérő válaszokat.

A készpénz fontossága az interneten, itthon és külföldön:

Mint tudjuk, Magyarországon még mindig a készpénz dominanciája a meghatározó az e-kereskedelemben. Az erre vonatkozó kutatás megállapítja, hogy a hazai webáruházaknál a készpénzes utánvét, a banki átutalás és a boltban/telephelyen/irodában történő készpénzes fizetés a legelterjedtebb (eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft., 2016).

Azt gondolnánk, hogy Nyugat Európára épp ennek az ellenkezője jellemző, ezzel szemben a friss kutatások szerint jelenleg a tranzakciók 68%-a készpénzzel történik (Fungglobalretailtech.com). A nyugat-európaiak 37%-a az interneten lebonyolított fizetések során szeretné elkerülni bankszámla vagy hitelkártya adatok megadását (Paysafecard online kutatás 2017 június).

A készpénzkezelés során felmerülő problémák:

  • A szolgáltatások, immateriális termékek (jegy, rendezvény, jogok; stb.) esetében a készpénzes megoldás mindig valamilyen személyes átvételi pont fenntartását igényli, illetve esetenként voucherek és egyéb helyettesítő megoldások kezelését teszi szükségessé.
  • A futárcégek külföldi készpénzkezelése igen költséges, csak korlátozottan, néhány ország esetében vehető igénybe, illetve a legtöbb esetben a célországban, helyi devizanemben megnyitott bankszámla fenntartása esetén vehető igénybe.
  • A készpénz-logisztikából eredő többletköltségeket (pl. biztonság, váltópénz kezelés) a kereskedőknek kell viselniük, vagy továbbhárítaniuk az ügyfeleikre.

Paysafecash, mint lehetséges megoldás:

A Paysafecash azanoním prepaid kártyás szolgáltatásairól már hazánkban is jól ismert Paysafe Holding új szolgáltatása, amely a készpénzes fizetési lebonyolítására kínál egy új típusú lehetőséget a kiterjedt, nemzetközi személyes átvételi pont (POS) hálózatát felhasználva.

A Paysafecard világszerte piacvezető az előre készpénzben kifizetett online fizetőeszközök piacán. Az “előre kifizetett” kifejezés azt jelenti, hogy a felhasználó paysafecard-ot vásárol a világszerte elérhető több mint 600.000 POS egyikén, majd online fizet vele a különböző ágazatokban tevékenykedő több ezer elfogadó partnernél, bank- vagy hitelkártya-adatok nélkül.

A Paysafecard szolgáltatás alkalmazásakor a vásárló számára egy vonalkód generálódik, amelyet több módon (e-mail, SMS, mobilapp, letöltött/kinyomtatott pdf) magával vihet. A napi rutinja során útjába kerülő POS pontok (szupermarket, újságárus, benzinkút stb.) valamelyikén a vonalkódot bemutatva a rendelést készpénzben kifizetheti. Fizetéskor a Paysafecash rendszere visszajelez a kereskedő számára a sikeres fizetésről, ekkor teljesíthető a megrendelés. A tranzakció meghiúsulása vagy az esetleges elállás esetén visszatérítésre a vásárló Paysafecash accountjára van lehetőség.

Elérhető előnyök a Paysafecash használatával:

  • Ügyfélszám növekedés az új, innovatív fizetési mód révén
  • Növekvő forgalom a teljesen új ügyfélcsoportok elérésével (Elkölthető forrásokkal igen, de bankkártyával, banki kapcsolattal nem rendelkező 13-18 éves, illetve az idősebb korosztály esetében is jól alkalmazható).
  • Magasabb konverziós ráták
  • Nincsen kannibalizáló hatása a meglévő fizetési módokra
  • 100 %-os fizetési garancia, nincsenek visszaterhelt költségek
  • A Paysafecash nem számít fel belépési és havi díjat a kereskedők számára, tisztán tranzakció alapú árazás.
  • A BIG FISH Payment Gateway-en keresztül azonnal elérhető
  • Világszerte 600.000 – a partnerországokban országos lefedettséggel bíró – POS partner (Észak- és Dél-Amerika, Ausztrália, Európa, Közel-Kelet).
  • A világ 47 országában elérhető (Ausztria, Belgium, Hollandia, Franciaország, Spanyolország, Németország, Horvátország, Csehország, Olaszország, Norvégia, Lengyelország, Egyesül Királyság, Egyesült Államok, Kuvait, Törökország, Szaúd Arábia, Egyesült Arab Emírségek stb.).
  • Olyan, a kártyatársaságok által kiemelten kockázatosnak ítélt lokációk esetében is használható, mint Törökország, Kuvait, Szaúd Arábia, Egyesült Arab Emírségek stb.
  • Partnereik között megtalálhatók a legnagyobb élelmiszer és műszaki áruházláncok, benzinkút hálózatok, pénzváltók, hírlapárusító hálózatok, esetenként posták stb.

A szolgáltatás díjai:

  • A szolgáltatás alapdíja 2,9% + 25 eurocent / tranzakció
  • Nagy várható forgalom esetében a díj alkuképes
  • Elszámolás havonta 2× történik, a kiutalás az elszámolás napja után 14 napon belül, kivételes esetben ez akár heti 1 elszámolásra és 7 napos kifizetési határidőre módosítható, de minden esetben egyedi egyeztetést igényel a szolgáltatóval.

További információk a Paysafecash honlapján.

Ügyfeleink – kifejezetten a Payment Gateway felhasználóknak szóló – egyedi ajánlatkérés céljából a következő elérhetőségen vehetik fel a kapcsolatot a szolgáltatóval:

Paysafecash – Payment Gateway kapcsolatfelvételi űrlap

Amennyiben felkeltette érdeklődésüket ez az új megoldás, vegyék fel velünk a kapcsolatot.